Държавният глава Румен Радев удостои Метрополитен“ ЕАД с Почетен знак

...
Държавният глава Румен Радев удостои Метрополитен“ ЕАД с Почетен знак
Коментари Харесай

Румен Радев удостои „Метрополитен“ ЕАД с Почетен знак на президента

Държавният глава Румен Радев удостои „ Метрополитен “ ЕАД с Почетен знак на президента по случай 25 години от началото на употребата на първия сектор на метрото в София, както и за заслуги за построяването и развиване на инфраструктурен обект от национално значение. Радев взе участие в гала във връзка юбилея на софийското метро. Отличието получи изпълнителният шеф на „ Метрополитен “ проф. доктор инж. Стоян Братоев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Можем да се гордеем, че посредством метрото България потвърди, че в страната ни има хора, които могат да възнамеряват, управляват и строят огромни инфраструктурни обекти със стратегическо значение за страната, уточни Радев. По думите му метрото дава преимущество в най-ценния запас на съвремието ни – времето. Според президента планът за софийското метро е сполучлив, тъй като държавните институции и Столичната община са работили в синхрон – без значение коя политическа мощ е била на власт.

Румен Радев описа за случай при акредитиране на нови посланици в страната ни, когато, в диалога с един от тях, посланикът е споделил, че София има прелестно метро, „ най-хубавото в Европа “. Държавният глава изясни, че това е бил посланикът на „ страната, която ние назоваваме " икономическия мотор " на Европа “.

Строителството на софийското метро е несъмнено сполучлив план, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите ѝ той е плод на напъните на доста хора. Днес софийското метро обслужва 350 000 души на ден, уточни Фандъкова. След четири години метро мрежата на София ще бъде 61 км и над 500 000 души на ден ще употребяват най-удобния, най-бързия и най-екологичен градски превоз, уточни кметът на София.

В „ Метрополитен “ работят над 2000 души, сподели Стоян Братоев и добави, че се трудят всеки ден, с цел да може метрото да работи безотказно и безаварийно.

На церемонията бяха отличени изявени проектанти, строители, хора, работили за построяването на софийското метро.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР