Държавният глава Румен Радев ще вземе участие днес в тържественото

...
Държавният глава Румен Радев ще вземе участие днес в тържественото
Коментари Харесай

Президент и министър откриват ВВУ в Д. Митрополия

Държавният глава Румен Радев ще вземе присъединяване през днешния ден в тържественото разкриване на Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в  Долна Митрополия. В церемонията ще се включи и вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. С обред ще бъде връчено бойното знаме на възобновеното авиационно учебно заведение.

В 11 часа президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще одобри почетния часовой, след което ще следи ритуала по връчване на бойното знаме и ще произнесе слово.

Ритуалът по връчване на бойното знаме включва традиция, датираща от 1937 година Тя ще бъде спазена и през днешния ден като министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на Училището ген. Юлиян Радойски ще забият два пирона в дръжката на бойното знаме, олицетворяващи начало и ангажираност към този жанр армия.

 „ Да го изведа на национално ниво, преди всичко и в интернационален проект да бъде измежду първите военни учебни заведения в Европа и в света “, сподели военачалник Радойски за задачите, които си е сложил.

За откриването са поканени още военни командири, дългогодишни инструктори-пилоти, преподаватели и военно-родолюбиви организации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР