Държавният глава Румен Радев разговаря в Мадрид с министър-председателя на

...
Държавният глава Румен Радев разговаря в Мадрид с министър-председателя на
Коментари Харесай

Радев и Рюте обсъдиха възможностите за влизане на България в Шенген

Държавният глава Румен Радев беседва в Мадрид с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте за вероятностите за следващо развиване на двустранното икономическо и капиталово съдействие, което да способства за модернизацията на българската стопанска система.

Разговорът сред двамата бе извършен в коридорите на срещата на върха на НАТО в испанската столица, заяви президентството.

Двамата разискаха и тематики от дневния ред на Европейския съюз, в това число вероятните подходи за приемането на България в Шенгенското пространство.

Президентът е в испанската столица за срещата на върха на НАТО.

Заедно с него в делегацията е и външният министър в оставка Теодора Генчовска и началникът на защитата военачалник Евтим Ефтимов.

Лидерите на страните членки на НАТО през вчерашния ден взеха историческото решение да поканят Швеция и Финландия да се причислят към Алианса.

Ратифицирането на участието на двете страни евентуално ще отнеме до една година, само че когато стане факт, Финландия и Швеция ще бъдат защитавани по силата на Член 5 от Северноатлантическия контракт, който постановява, че нахлуване против една страна членка се счита за нахлуване против всички.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР