Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор със заместник-председателя

...
Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор със заместник-председателя
Коментари Харесай

Румен Радев пред зам.-шеф на ЕК: Обърнахме тенденцията на ин...

Държавният глава Румен Радев организира през днешния ден телефонен диалог със заместник-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис, отговарящ за стопанската система в полза на хората.

Българският президент открои подхванатите от служебното държавно управление ограничения за резистентност на обществените финанси и за гарантиране на макроикономическата непоклатимост. Недопускането на висок държавен дълг и рационалната бюджетна политика в изискванията на рецесия са от извънредно значение за постоянните финансови индикатори на страната.

Румен Радев уточни ролята на България за енергийната непоклатимост в Югоизточна Европа посредством износа на електрическа енергия за прилежащите страни, както и посредством междусистемната газова съгласуваност.

„ Това е основен фактор за преодоляване на инфлационните процеси освен в България, а и в целия район на фона на енергийната рецесия, пред която се изправя Европа “, добави президентът, представен от прессекретариата си.

Румен Радев уточни, че през октомври наклонността е обърната и е маркиран спад на инфлацията в страната.

Румен Радев и Валдис Домбровскис разискаха и процеса на пълноценна европейска интеграция на България и нуждата от взаимност и поддръжка от Европейската комисия в този развой. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР