Държавният глава Румен Радев поздрави днес финалистите в престижния международен

...
Държавният глава Румен Радев поздрави днес финалистите в престижния международен
Коментари Харесай

Радев поздрави финалистите в международния конкурс по програмиране CodeIT

Държавният глава Румен Радев поздрави през днешния ден финалистите в влиятелния интернационален конкурс CodeIT, който се организира под негов патронаж. Тазгодишната 21-ва публична гала за оповестяването на финалистите и спечелилия се организира онлайн.

Румен Радев приветства участниците за дръзновението да се занимават точно с програмиране и използване на водещи софтуерни артикули в всекидневието. По думите му основаните от тях модели са опция за нов взор към сегашното и бъдещето, а волята и упоритостта, с която младежите потвърждават своя гений, е и отговорност, тъй като създаденият програмен продукт се ползва във всички сфери на публичния живот и моделира публичните връзки.

Президентът благодари на уредниците на CodeIT за това, че влагат в уменията на младежите, тъй като това е гаранция за сполучливото и стабилно бъдеще на обществото ни. Според президента финалистите, измежду които и участници от Република Северна Македония и Република Сърбия, демонстрират и капацитета, който има нашият район.

По традиция уредниците на състезанието канят изтъкнати персони с триумфи в международен мащаб в областта на спортното програмиране, които да изнесат лекция на финалистите в състезанието. Тази година това е Румен Христов, който през 2020 година е отличен в президентската самодейност Награда „ Джон Атанасов “ с грамота " Джон Атанасов – план с висок публичен принос ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР