Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участваха в

...
Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участваха в
Коментари Харесай

Радев и Йотова участваха в посрещането в София и поклонението пред светите мощи на равноапостолните братя Методий и Кирил

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участваха в посрещането на светите мощи на равноапостолните братя Методий и Кирил в София. Светинята, която се пази в Есфигменската света обител на Атон, бе пренесена в митрополитската катедрала „ Света Неделя “ с литийно шествие.

Румен Радев и Илияна Йотова, дружно с Негово Преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп, участваха в поклонението пред мощите на равноапостолите и участваха на молебена, управляван от свещеник Поликарп.

По думите на Румен Радев изнасянето на частици от мощите за първи път от Света гора в славянска страна и то в навечерието на най-светлия ни празник – 24 май, е самопризнание за голямата роля на България в делото на светите братя и за неразривната съгласуваност на страната и народа ни със святата им задача. Президентът Радев изрече признателност на Светия Синод на Българската православна черква – Българска патриаршия, отпред с Негово Светейшество Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски, и към игумена на светата обител Есфигмен – Света гора архимандрит Вартоломей. „ Нека днешният показателен ден ни припомня, че България е била и ще пребъде като страна на духа. Нека има грамотност, разсъдък, мир и единодушие “, добави още президентът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР