Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството

Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството ...

Радев: Президентската институция не е ням свидетел на беззаконието


Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството е останало като единствената бариера срещу корупцията в страната.Държавният глава отбеляза, че с обща воля ще се постигне промяна, "въпреки десетилетното срастване на една партия с държавата". Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт."Само така ще можем да победим бедността и да заемем достойното място в европейското семейство, което ни принадлежи", каза президентът.

Радев посочи, че се изисква смелост и обеща „да не остави българите да се свиват от страх“.

"Страхът разяжда душите и самите устои на държавността", предупреди Радев, цитиран от БГНЕС.

Президентът заяви, че в България е необходима промяна и определи невъзможността на т. нар. партиите на промяната да съставят действащ кабинет на предходните избори единствено като "етапен провал", защото "обществото ни е узряло за промените".

Президентът посочи още, че директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е имала среща с него в началото на септември. Георгиева е поискала среща, за да говорят за световните тенденции в икономиката и последствията за България от инфлацията, а не за да си търси нова позиция.

Източник: frognews.bg