Държавният глава оцени високо подкрепата, която гражданското общество у нас

...
Държавният глава оцени високо подкрепата, която гражданското общество у нас
Коментари Харесай

Радев се срещна с посланик О'Брайън

Държавният глава оцени високо поддръжката, която гражданското общество у нас получи по линия на Закона „ Магнитски “
Силна стопанска система, проспериращо общество и свободни медии могат да се градят единствено на върховенството на правото и това изисква битката с корупцията да не е подвластна на политически или други съображения. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати дипломат Джим О‘Брайън, който е на посещаване в България, оповестяват от пресцентъра на президентството.

Държавният глава оцени високо поддръжката, която гражданското общество у нас получи по линия на Закона „ Магнитски “ и акцентира нуждата от действителна политическа воля за осъществяване на промяна в системата на правораздаването. Такава промяна ще сътвори качествено нова бизнес среда в България, условия за привличането на стратегически вложения и на първо място ще укрепи държавността, уточни Румен Радев.

Президентът открои и напъните на двете служебни държавни управления през миналата година за увеличение на прозрачността в работата на изпълнителната власт. Българското общество чака от прокуратурата съответни дейности по импортираните от служебните държавни управления през м.г. редица сигнали за осъществени нарушавания в ръководството, което е наложително изискване за връщането на доверието в институциите, акцентира още президентът.

Провеждането на почтени парламентарни избори, създаването на законодателната рамка, нужна за използването на Плана за възобновяване и резистентност, процеса на присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване и Шенген, както и енергийната диверсификация, също бяха измежду акцентите на срещата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР