Държавният глава обяви важна за България новина.Всички европейски лидери ще

...
Държавният глава обяви важна за България новина.Всички европейски лидери ще
Коментари Харесай

Радев: Ще наложим вето, ако има санкции срещу Русия в ядрената енергетика

Държавният глава разгласи значима за България вест.

„ Всички европейски водачи ще се срещнат с президента на Украйна. Време е една година след започването на тази кръвопролитната война, фокусът да бъде подложен най-много върху ограниченията за нейното преустановяване, както за възобновяването на всички дипломатическите старания за нейното преустановяване “, съобщи президентът Румен Радев след изключително съвещание на Европейския съвет.

„ България ще продължава да поддържа украинците на място в тяхната обективна борба за страната им, в обезпечаването им на благоприятни условия за прекарване на тези сериозни зимни месеци, както и украинските бежанци в България “, сподели държавният ни глава.

„ Ще прикани Европейски Съюз да употребява цялата си мощ и принадлежности, с цел да се прекрати тази война сред Украйна и Русия “, съобщи Радев.

" Неколкократно съм заявявал, че ние не можем да приемем наказания в ядрената енергетика против Русия, тъй като това ще повлияе директно на нашата нуклеарна енергетика. Отчитаме всички области, където може да се наложат наказания. В тази област сме доста деликатни. Ако се наложи, ще наложим несъгласие ", съобщи президентът на България.

" Служебното държавно управление извърши задачата, сложена от 48-то Народно заседание да се предостави въоръжение от запасите на Българската войска. Надявам се това да не се позволява в бъдеще, това е кръвопролитна война. Все по-рядко чуваме гласове за мир, чуваме гласове за оръжията, все по-малко може да се дефинира какво значи победа ", посочи още Радев.

Относно тематиката за миграцията Румен Радев напомни, че това е сериозен проблем освен за България. Той подсети какъв брой доста е вложено в защитата на границата ни.

Припомняме ви, че България е външна граница на Европейски Съюз, написа novini.bg.

Радев е безапелационен, че защитата на границата ни би трябвало да бъде засилена и заяви, че ще показа план за това с финансиране от Европейски Съюз.

Във връзка с проблемите с Република Северна Македония. Темата, разясни той, не е в дневния ред, само че ще бъде сложена от него. „ Днес ще употребявам опцията да слага въпроса за казуса с омразата към македонските българи и българските жители в РСМ. Налице е едно разминаване сред упоритостите на РСМ и поетите задължения за определяне на демократични правила. Отричането води до ново и ново принуждение, безотговорност и нови проблеми ", съобщи Радев.

" Затова ще прикани доста ясно своите сътрудници за повече взаимност и ангажираност за правата на българите и македонските българи ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР