Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова лидера на

...
Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова лидера на
Коментари Харесай

Ердоган призова Кълъчдароглу да се кандидатира за президент на Турция

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган прикани водача на главната опозиционна мощ в страната - Републиканската национална партия (РНП) - Кемал Кълъчдароглу да се кандидатира на предварителните президентски избори, планувани за 24 юни, написа вестник Hurriyet, представен от организация " Фокус ".
Ердоган приказва пред парламентарната група на ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването “ (ПСР) в столицата Анкара, като разкритикува Калъчдароглу за договарянията, които води с други партии за издигането на взаимен кандидат-президент.
„ Г-н Кемал, не губете време. Елате и станете претендент в този момент. Защо търсите претендент тук и там? Защо не станете Вие претендент? " , съобщи Ердоган в границите на съвещание на парламентарната група на ПСР. „ Това приляга за ръководител – да се кандидатира. Нека забележим какъв брой гласа ще даде нацията ", добави Ердоган.
Припомняме, че на 20 април Народното събрание на Турция одобри законопроект, който планува предварителни избори в страната на 24 юни. Предложението получи поддръжката на 386 депутати от ръководещите и опозиционните партии. Редовните избори трябваше да се проведат през ноември 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР