Държавният глава на Сърбия Александър Вучич обяви, че ще отпътува

...
Държавният глава на Сърбия Александър Вучич обяви, че ще отпътува
Коментари Харесай

Александър Вучич ще отиде на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич разгласи, че ще отпътува за Ню Йорк за изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през днешния ден, с цел да разиска решението на Косово за основаване на армия – без значение дали това ще се случи при затворени порти, предава Радио „ Свободна Европа “ в македонската си редакция. Провеждането на съвещанието е по искане на управляващите в Белград.
" Ще отида персонално на това съвещание без значение от това, дали ще бъде намерено или закрито. Ще опиша цялата истина - какъв брой доста старания и сила сме положили за реализиране на компромис и какъв брой доста останалите не желаеха това да се случи. Това ще кажа в лицето на тези, които търсеха от нас компромисно решение ", сподели Вучич пред " ТВ Първа ".
Според него управляващите в Прищина на процедура затварят врата за договарянията. " Компромисното решение е единственото избавление за Сърбия, само че сега сме доста надалеч от него. В момента даже не се договаря за него ", сподели още сръбският президент.
Парламентът на Косово гласоподава за продължение на разговора. Решението с изключение на всичко друго планува основаването на нова държавна делегация за разговор със Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР