Държавният глава извърши едно правилно действие. Често ми се налага

...
Държавният глава извърши едно правилно действие. Често ми се налага
Коментари Харесай

Плевнелиев показа червен картон на "Демократична България"

Държавният глава извърши едно вярно деяние. Често ми се постанова да подлагам на критика Румен Радев. В случая той беше прав, само че не беше прав да мълчи до момента.

Държавният глава продължава да се държи популистки. Той мълчи, седи и отиграва обстановката по неговия си метод. Пак ще повторя, че през вчерашния ден той реагира вярно.

Конституцията ясно е разписала идващите дейности по тематиката за избор на нов основен прокурор.

Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия президентът за 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев, който разяснява вчерашното решение на президента да не подпише декрет за назначението на нов основен прокурор. Плевнелиев взе отношение и по тематиката за отминалите локални избори.

"За мен най-голямата драма на тези избори беше, че водачите на по този начин наречената градска десница избраха да поддържат Мая Манолова. Те не стопираха да непрекъснато да нападат ГЕРБ и не споделиха една неприятна дума за госпожа Манолова.

Хората гласоподаваха по съвест, само че аз приказвам за управлението на "Демократична България ". Аз постоянно съм бил десен човек и съм дал своя вот за дясното.

Ръководството на "Демократична България " влезе безмълвно в съглашателство с Мая Манолова и не стопираха да плюят ГЕРБ. Политическа партия ГЕРБ толкоз ли е черна? Всичките дейности на ГЕРБ са десни.

Мен ме заболя от това, което видях на балотажа. Това ме унищожи, меко казано. Мая Манолова беше главният човек, който ходеше по телевизионните студиа и защитаваше избора на един ръководител на ДАНС.

Тогава всички, които в този момент са в управлението на "Демократична България ", стачкуваха, а в този момент поддържаха тъкмо Мая Манолова.

За мен това управление на "Демократична България " би трябвало да се отдръпна. Явно и на идващите избори "Демократична България " няма да играе с ГЕРБ. Тогава остават Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Да излязат ясно и да кажат това. За мен огромната драма е разрушителната сила, която се развива в дясното ", уточни Плевнелиев.

"Категорично нямам желание да се връщам в политиката. Няма такива проекти и такива мисли. Ясно съм декларирал, че постоянно съм подготвен да приказвам като жител.

Следващите президентски избори няма да са борба сред дясно и ляво, а сред европейските полезности и популизма. При популистите поставям президента Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Сега се чудя дали и "Демократична България " към този момент не спада към това число ", разкри Росен Плевнелиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР