Държавният глава извърши едно правилно действие. Често ми се налага

...
Държавният глава извърши едно правилно действие. Често ми се налага
Коментари Харесай

Плевнелиев: Въпреки вчерашното му решение, което беше правилно, президентът Радев продължава да се държи популистки

Държавният глава извърши едно вярно деяние. Често ми се постанова да подлагам на критика Румен Радев. В случая той беше прав, само че не беше прав да мълчи до момента. Държавният глава продължава да се държи популистки. Той мълчи, седи и отиграва обстановката по неговия си метод. Пак ще повторя, че през вчерашния ден той реагира вярно. Конституцията ясно е разписала идващите дейности по тематиката за избор на нов основен прокурор.

Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия президентът за 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев, който разяснява вчерашното решение на президента да не подпише декрет за назначението на нов основен прокурор. Плвенелиев взе отношение и по тематиката за отминалите локални избори. "За мен най-голямата драма на тези избори беше, че водачите на по този начин наречената градска десница избраха да поддържат Мая Манолова. Те не стопираха да непрекъснато да нападат ГЕРБ и не споделиха една неприятна дума за госпожа Манолова. Хората гласоподаваха по съвест, само че аз приказвам за управлението на "Демократична България ". Аз постоянно съм бил десен човек и съм дал своя вот за дясното. Ръководството на "Демократична България " влезе безмълвно в съглашателство с Мая Манолова и не стопираха да плюят ГЕРБ. Политическа партия ГЕРБ толкоз ли е черна? Всичките дейности на ГЕРБ са десни. Мен ме заболя от това, което видях на балотажа. Това ме унищожи, меко казано. Мая Манолова беше главният човек, който ходеше по телевизионните студиа и защитаваше избора на един ръководител на ДАНС. Тогава всички, които в този момент са в управлението на "Демократична България ", стачкуваха, а в този момент поддържаха тъкмо Мая Манолова. За мен това управление на "Демократична България " би трябвало да се отдръпна. Явно и на идващите избори "Демократична България " няма да играе с ГЕРБ. Тогава остават Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Да излязат ясно и да кажат това. За мен огромната драма е разрушителната сила, която се развива в дясното. В последните 20 години главният идеолог на дясното е Иван Костов. Той не стопира да работи за разцепление на дясното. Аз съм за цялостната консолидация на дясното ", разкри Плевнелиев.

"Категорично нямам желание да се връщам в политиката. Няма такива проекти и такива мисли. Ясно съм декларирал, че постоянно съм подготвен да приказвам като жител. Следващите президентски избори няма да са борба сред дясно и ляво, а сред европейските полезности и популизма. При популистите поставям президента Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Сега се чудя дали и "Демократична България " към този момент не спада към това число ", разкри Росен Плевнелиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР