Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев

...
Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание на гала в Гербовата зала на " Дондуков “ 2. 

Със собствен декрет, считано от 1 октомври, президентът назначава полковник Станимир Йорданов на длъжността шеф на дирекция " Операции и подготовка “ в Щаба на защитата, като го освобождава от позицията краткотрайно изпълняващ длъжността. Румен Радев удостоява полковник Йорданов с висше офицерско звание " бригаден военачалник “.

Държавният глава освобождава с различен собствен декрет, считано от 3 октомври, полковник Димитър Хлебаров от длъжността шеф на отдел " Комуникационно-информационни системи “ в Съвместното командване на силите, назначава го на длъжността пълководец на " Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана “ и го удостоява с висше офицерско звание " бригаден военачалник “.

В приветствието си Румен Радев съобщи, че новите звания и назначения са справедливо самопризнание за достойната работа на двамата военнослужещи, за демонстрираните от тях лидерски, командирски и организаторски качества и за приноса им за развиването на Въоръжените сили. Държавният глава подсети, че новите назначения идват в интервал на внезапно влошена световна среда за сигурност и растящи опасности за района и за страната, което постанова построяването на модерни отбранителни качества, както и високо равнище на подготовка на войските и на системата за тяхното ръководство.

" Справянето с провокациите пред нашите Въоръжени сили, хроничният дефицит на запаси, на модерно високотехнологично съоръжение, неведнъж отлаганите стратегии за рационализация и повишение на мотивацията на персоналния състав на фона на растящите по размер и трудност задания, изискват командири и началници с висока експертиза, професионализъм и отговорност “, акцентира Румен Радев.

Президентът пожела на двамата офицери здраве, воля, сила и висок дух за осъществяване на високоотговорната им задача и благодари на техните фамилии и близки за разбирането и поддръжката.

От името на двамата удостоени с висше офицерско звание, бригаден военачалник Станимир Йорданов изрече признателност за оказаната чест и гласуваното доверие и акцентира, че новите назначения са и огромна отговорност в миг на усложнена среда за сигурност, рецесии и процеси по трансформацията на Въоръжените сили. " Това е отговорност най-много пред нашето общество, за което Въоръжените сили постоянно са били, са и ще бъдат поръчител за суверенитета и независимостта на Република България. Отговорност пред хората, които имат вяра в своята войска и знаят, че при положение на потребност, тя постоянно ще откликне “, съобщи той.

В церемонията участваха служебният министър на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР