Държавният фонд Земеделие преведе втори транш в размер на 9

...
Държавният фонд Земеделие преведе втори транш в размер на 9
Коментари Харесай

ДФЗ преведе втори транш от над 9 млн. лева за намаления акциз върху газьола

Държавният фонд " Земеделие " преведе втори транш в размер на 9 624 752 лева на 12 131 аграрни стопани по схемата " Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане " от банкет 2021 година, оповестиха от пресцентъра на фонда.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30005
Изплатените средства съставляват остатъка от самостоятелния размер на държавната помощ за всички аграрни стопани по схемата. В края на 2021 година на стопаните бяха преведени близо 89 млн. лева, представляващи 90,24 % от утвърждения размер на държавната помощ.

Бюджетът за 2021 година по схемата, по която се възвръщат разноските на земеделските производители за закупено гориво през 2020 година, е 100 млн. лева при ставка от 0,43 лева за литър.

Помощта се дава под формата на понижение на акцизната ставка на газьола, употребен за механизирани действия в първичното селскостопанско произвеждане в секторите " Растениевъдство " и " Животновъдство ".

На подкрепяне подлежат аграрни стопани, които имат годно заявление за подкрепяне по Схемата за единно заплащане на повърхност и схемите за обвързано подкрепяне за животни за годината, предхождаща тази на кандидатстване за държавната помощ. Фермерите, които не попадат в обсега на схемите за обвързано подкрепяне, би трябвало да имат регистриран животновъден обект по Закона за ветеринарномедицинската активност.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30005  Сървърите на СРЗИ блокираха, доктор Данчо Пенчев с нова заповед за лечебните заведения в София Сървърите на СРЗИ блокираха, доктор Данчо Пенчев с нова заповед за лечебните заведения в София  Няма позитивни резултати от тестваните през днешния ден възпитаници в Кърджалийско Няма позитивни резултати от тестваните през днешния ден възпитаници в Кърджалийско  Израел с нов антирекорд от над 70 000 инфектирани за денонощие Израел с нов антирекорд от над 70 000 инфектирани за денонощие
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР