Държавният фонд за приватизация TAIPED, в рамките на годината ще

...
Държавният фонд за приватизация TAIPED, в рамките на годината ще
Коментари Харесай

Гърция продава и Пристанище Александруполис

Държавният фонд за приватизация TAIPED, в границите на годината ще приватизира пристанищата в Александруполис, Игуменица и Корфу в този ред.

Все още не са взети решения по отношение на това дали пристанищата ще бъдат предоставени напълно или единствено отчасти, защото това ще зависи от рекомендациите на консултантите на фонда. Очаква се TAIPED да избере своите юридически, механически и финансови консултанти при започване на май, тъй че първият търг да бъде през август или септември, оповестява „ Български вести “.

TAIPED разполага с 10 пристанища в портфейла си – тези на Игуменица, Александруполис, Лаврио, Кавала, Патра, Корфу, Елефсина, Рафина, Ираклио и Волос, чиито акции бяха трансферирани на фонда през 2012 година

Друго атрактивно пристанище, съгласно предходните консултанти на TAIPED, е Игуменица, в западния завършек на автомагистралата Егнатия. Разглеждат се разнообразни разновидности за пристанищата в Игуменица и Корфу, в това число частична концесия единствено за зоните за круизи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР