Държавният департамент обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския

...
Държавният департамент обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския
Коментари Харесай

Green card lottery: Ако сте мечтали за зелена карта – сега е моментът

Държавният департамент разгласи началото на Програмата за нашарване на имигрантския поток (DV) за 2024 година

Всяка година Програмата за нашарване на имигрантския поток планува до 55 000 имигрантски визи за хора от страни с невисок % на имиграция в Съединени американски щати. Участниците в програмата би трябвало да дават отговор на съответни условия, а визите се издават на изтеглените на инцидентен принцип всред всички участници, оповестяват от Посолството на Съединени американски щати у нас.

Кандидатите могат да подават поръчки за присъединяване в програмата DV-2024 по електронен път на адрес dvprogram.state.gov от 19:00 ч. българско време в сряда на 5 октомври 2022 година до 19:00 ч. българско време във вторник на 8 ноември 2022 година Няма да се одобряват поръчки, които са подадени по-късно от регистрационния интервал или по пощата. Няма такса за регистрация в програмата.

Важно е претендентите да запомнят, че законът позволява единствено една поръчка на човек по време на регистрационния интервал и в случай че някой участник подаде няколко поръчки, всички негови поръчки ще станат невалидни. Всички участници би трябвало да се записват със скорошна фотография, направена през последните шест месеца. Ако някой прикачи остаряла фотография, в това число тази, с която е взел участие в предходно издание на програмата DV, няма да има право на виза по тази стратегия.

Няма гаранция, че изтеглените на инцидентен принцип от програмата ще получат виза. Това, че някой е изтеглен, значи, че той има право да кандидатства за виза по програмата. Ако следващият номер на участника е под лимита от номера, които могат да бъдат обработвани, то той може да получи опция да кандидатства и вероятно да получи виза по тази стратегия.

Тъй като е допустимо някои от първите 55 000 изтеглени да не дават отговор на изискванията за виза или да не продължат с присъединяване си в програмата, ще бъдат изтеглени повече от 55 000 поръчки за присъединяване. Това също значи, че няма да има задоволителен брой визи за всички, които са били изтеглени в началото. След като всичките 55 000 визи бъдат издадени, програмата ще завърши. Възможно е визовите номера да бъдат изчерпани преди септември 2024.

Изключително значимо е участниците да запазят неповторимия номер за удостоверение на регистрацията си в програмата DV най-малко до 30 септември 2024 година

Държавният департамент в никакъв случай не уведомява участниците в програмата, че те са измежду изтеглените, по телефона, по пощата или по електронната поща. От 6 май 2023 година участниците в програмата DV-2024 ще могат да вкарат неповторимия номер за удостоверение на регистрацията си в полето Entrant Status Check на уеб страницата на програмата https://dvprogram.state.gov/, с цел да ревизират онлайн дали са изтеглени. Онлайн функционалността Entrant Status Check ще уведоми изтеглените участници по какъв начин те и членовете на фамилиите им, които дават отговор на условията, да аплайват за виза. Освен това, Държавният департамент ще удостоверява датите за плануваните изявленията посредством функционалността Entrant Status Check. Всички писма, имейли или телефонни позвънявания, в които се твърди, че участникът е спечелил от програмата, са лъжливи.

Инструкциите за програмата DV-2024 са оповестени на британски и на български език в уеб страницата на Посолството bg.usembassy.gov.

Ако имате спомагателни въпроси, откакто прочетете инструкциите, можете да ни изпратите имейл на адрес [email protected].
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР