Държавният департамент нареди на семействата на служителите на американското посолство

...
Държавният департамент нареди на семействата на служителите на американското посолство
Коментари Харесай

Fox news: Американците се евакуират от Украйна

Държавният департамент подреди на фамилиите на чиновниците на американското посолство в Украйна да стартират евакуация от страната незабавно в понеделник, споделиха американски чиновници пред Fox News.

Очаква се идната седмица Държавният департамент да насърчи американците да стартират да напущат Украйна с търговски полети, " до момента в който те към момента са налични ", твърди чиновник на Държавния департамент.

От департамента опровергаха това изказване, като споделиха единствено, че готвят в детайли обмисляне за " дейности при изънредни условия " при положение на утежняване на обстановката със сигурността.

Москва е събрала десетки хиляди бойци на границата с Украйна, което води до опасения от инвазия и в Съединени американски щати одобряват това извънредно съществено.

Разговорите сред държавния секретар Блинкен и съветския външен министър Сергей Лавров в петък не доведоха до пробив, макар че и двете страни се съгласиха да продължат дипломатическите договаряния. Двамата дипломати ще приказват още веднъж, откакто Съединени американски щати показват формален отговор на съветските претенции идната седмица.

Правителството на Съединени американски щати възнамерява да трансферира " звук " оръжия и муниции в Украйна през идващите дни, настояват публични лица още през Fox. В петък късно вечерта посолството на Съединени американски щати в Украйна заяви, че първата пратка муниции е пристигнала съгласно напътствията на президента Байдън, оповестява още Fox News.

----

Германия създава проект за евакуация на фамилиите на чиновниците от посолството си в Украйна, оповестява " Билд ". Според изданието проектът планува това да стане при ескалация на напрежението в страната.

----

Външното министерство в Лондон предложи на английските жители да не подхващат пътувания до Донецката област, Луганската област и Крим и да се въздържат от маловажни пътувания до останалата част на Украйна.

В известието на уеб страницата на ведомството се насочва и съвет към всички британци да записват пребиваването си в Украйна и безусловно да сключат авансово пътнически застраховки.

Форин офис отбелязва, че за момента обстановката в Киев и другите области с изключение на Луганската и Донецката е спокойна, само че " събитията в Украйна бързо се трансформират ". Освен това " продължава несигурността по отношение на съветските планове ", установи министерството.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР