Държавният департамент на САЩ разследва изчезването на бутилка скъпо уиски

...
Държавният департамент на САЩ разследва изчезването на бутилка скъпо уиски
Коментари Харесай

Разследват Майк Помпео за бутилка скъпо уиски за 6000 долара

Държавният департамент на Съединени американски щати проверява изгубването на бутилка скъпо уиски на стойност близо 6000 $. Бутилката е поднесена от името на японското държавно управление на тогавашния държавен секретар Майк Помпео при визитата му в страната през 2019 година

Липсата на бутилката е видяна при обичайния годишен отчет на Протоколната работа на Държавния департамент, в който се регистрират дарове, дадени на висши чиновници на Съединени американски щати от непознати държавни управления и водачи. Ако един подарък надвишава избрана стойност, получателят е задължен да го даде на Националния списък или друга държавна работа, или може да задържи подаръка и да възвърне сумата на Министерството на финансите.

Смята се, че е получил скъпата напитка по време на срещата на върха на Г-20 в Япония, където той участва паралелно до тогавашния американски президент Доналд Тръмп.

Самият обвинен отбелязва, че не може да открие бутилката и че има следствие, което търси пояснение за неналичието й.

Сред предметите, дадени на Помпео до момента в който е заемал поста държавен секретар, са и два килима на обща стойност 19 400 $ от президента на Казахстан и външния министър на Обединените арабски емирства.

Доналд и Мелания Тръмп, да вземем за пример, са получили дарове на обща стойност към 120 хиляди $ през 2019 година, в това число пушка от времето на Османската империя на стойност 8 500 $ от българския министър председател, бронзова статуя на арабски кон от короната на принца на Бахрейн на стойност 7 200 $ и скулптура на арабски орикс на стойност 6 300 $ от емира на Катар. Всички дарове са предоставени на Националния списък на Съединени американски щати.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР