Държавният департамент на САЩ е одобрил потенциалната продажба на Япония

...
Държавният департамент на САЩ е одобрил потенциалната продажба на Япония
Коментари Харесай

САЩ продават на Япония над 100 от най-модерните изтребители

Държавният департамент на Съединени американски щати е одобрил евентуалната продажба на Япония на 105 изтребители-бомбардировачи Ф-35 от пето потомство и съоръжение към тях, на обща сума 23,11 милиарда $, заяви Управлението по отбранително съдействие и сигурност при американското министерство на защитата, представено от ТАСС.

Предложената продажба ще спомага на задачите на външната политика и националната сигурност на Съединените щати и ще ускори сигурността на главен съдружник. Това ще способства за гарантиране на политическата непоклатимост и икономическия прогрес в Азиатско-Тихоокеанския район, се споделя в официалното съобщение, съобщи Dariknews.bg.

В текста се отбелязва, че за Съединени американски щати в името на националните им ползи е жизненоважно да оказват помощ на Япония в развиването и поддържането мощен и ефикасен капацитет за самозащита. Изтребителите Ф-35 се създават в завода на " Локхийд-Мартин " във Форт Уърт, щата Тексас, само че американските съдружници сами сглобяват предопределените за тях самолети в два завода в Япония и Италия, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР