Държавният архив в Ловеч ще представи документална изложба, посветена на

...
Държавният архив в Ловеч ще представи документална изложба, посветена на
Коментари Харесай

Държавният архив в Ловеч показва изложба за 30 години от падането на Берлинската стена

Държавният списък в Ловеч ще показа документална галерия, отдадена на 30 години от рухването на Берлинската стена на 9 ноември 1989 година Тя ще бъде открита на 6 ноември (сряда) от 12.30 ч. в постройката на институцията, заяви началникът Павлина Петрова. Ще бъдат показани документи и снимков материал, съхранявани в ловешкия списък и свързани със събитието, което поставя завършек на разделянето на Германия и бележи началото на рухването на така наречен " Желязна завеса ".

В изложбата са включени и документи от персоналния списък на родения в Ловеч през 1936 година икономист Илия Паракуцов, който от 1979 година живее със фамилията си в Берлин и става очевидец на митингите и рухването на Берлинската стена. Събитията съумява да документира с богат снимков материал, който е дарил през 2009 година на архива.

От началото на тази година в териториалните структури на Държавна организация " Архиви " е почнала работа по дигитализацията на документи, които бележат измененията през 1989 година, осведоми Павлина Петрова. В ловешкия списък са анотирани и цифровизирани над 40 документа, като огромна част от тях се отнасят до рухването на Берлинската стена. Тези документи и всички останали, които са събрани от териториалните архиви, ще бъдат оповестени на уеб страницата на организацията. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР