Държавните заеми в Обединеното кралство достигнаха рекорден размер през февруари

...
Държавните заеми в Обединеното кралство достигнаха рекорден размер през февруари
Коментари Харесай

Държавните заеми на Великобритания достигат рекорд през февруари

Държавните заеми в Обединеното кралство доближиха рекорден размер през февруари поради енергийните дотации, сочат публични данни, представени от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

Нетните заеми на обществения бранш доближиха 16,7 милиарда паунда (17,9 милиарда долара) през предишния месец, което е с 9,7 милиарда паунда повече спрямо миналата година, се споделя в изказване на Службата за национална статистика.

Това е най-високата месечна сума за февруари, откогато през 1993 година са почнали да се водят сходни записи, и е по-голяма от упованията за към 12 милиарда паунда.

Заемите набъбнаха през предишния месец, защото държавното управление на премиера Риши Сунак похарчи още 9,3 милиарда паунда за схеми за енергийно подкрепяне на бизнеса и семействата, с цел да облекчи рецесията с увеличаващите се разноски за живот.

" Облекчаването на семействата от цялостното влияние на тези високи енергийни разноски е с голяма цена за държавното управление на Обединеното кралство ", отбелязва Дани Хюсън, началник на финансовия разбор в AJ Bell.

Данните идват, откакто предходната седмица държавното управление съобщи, че ще удължи периода на дотацията за енергийните сметки на семействата до края на юни.

Това значи, че средностатистическото домакинство ще харчи не повече от 2 500 паунда годишно за газ и електричество дружно, обявиха управляващите.
По обявата работи: Мария Йорданова БНР подкасти: Великите европейци Следващият ден
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР