Държавните горски територии, които са обхванати от пожара в землищата

...
Държавните горски територии, които са обхванати от пожара в землищата
Коментари Харесай

Министерство на земеделието: Горите, засегнати от пожара при село Елшица, ще бъдат възстановени

Държавните горски територии, които са обхванати от пожара в землищата на селата Левски и Елшица в Пазарджишка област, са наранени окончателно, оповестяват от пресцентъра на Министерството на земеделието.

Най-вероятно масивите ще бъдат изсечени и залесени още веднъж. Това съобщи заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов при визитата си на мястото в региона. Той акцентира, че страната е на терен и всички служби работят по преодоляване на огъня. В момента огънят е обхванал площи с черен бор, само че не цялата гора е унищожена.

„ Фронтът на пожара е доста огромен, само че са направени просеки, които са го лимитирали “, осведоми заместник-министърът. Той посочи, че е рано да се вършат точни калкулации, само че по първична информация са наранени повече от 3000 дка. Щетите ще бъдат оценени след цялостното преодоляване на огъня. ВалентинЧамбов заяви, че дивечовъдното стопанство е избавено в региона и няма заплаха за животните.

Повече от 100 горски чиновници от районните дирекции по горите Пазарджик, Пловдив и София, четири екипа на Изпълнителната организация по горите, както и държавните горски стопанства Белово, Панагюрище, Алабак, Батак, Пловдив, Асеновград и други вземат участие в гасенето на пожара.

На място има координационен щаб, който провежда дейностите, в него вземат участие представители на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Южноцентрално държавно дружество и Изпълнителна организация по горите.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР