Държавните горски предприятия са увеличили приходите си с близо 35

...
Държавните горски предприятия са увеличили приходите си с близо 35
Коментари Харесай

Увелични приходи на държавните горски предприятия благодарение на платформа за електронни търгове



Държавните горски предприятия са нараснали приходите си с близо 35 млн. лева с помощта на построената от " Информационно обслужване " платформа за осъществяване на електронни търгове за продажба на дървесина. Допълнителните средства са осъществени от нарастването на в началото оповестената цена на дървесината, която е препоръчана на търг- прецизират от сдружението.

С платформата работят три от шестте държавни горски предприятия, които продават дървесина, добита от държавните територии, а общият размер на приходите им от електронни търгове на дървесина надхвърля  146 млн. лв..

От стартирането в употреба на платформата през 2016 година, до момента са извършени близо 2500 електронни търга. Средният брой стъпки за наддаване на търг е 28, а връх държи най-оспорваният търг -  с 503 стъпки за наддаване.

Идеята на електронните търгове е да се отстрани опцията за предварителни сделки сред участниците в търговете, и по този начин се усилват приходите на предприятията.

Онлайн основаната система разрешава на всички регистрирани дървопреработвателни компании от страната да вземат участие в обещано наддаване.

Цялата документи е в електронен формат, а търговете са с очевидно наддаване и се организират в действително време, което пести време и средства на участниците. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР