Държавната централна корейска информационна агенция (KCNA) заяви, че късно в

...
Държавната централна корейска информационна агенция (KCNA) заяви, че късно в
Коментари Харесай

Проблемът Северна Корея става все по-явен за Тръмп и САЩ

Държавната централна корейска осведомителна организация (KCNA) съобщи, че късно в събота Пхенян е провел тест на сателитната си площадка, който ще бъде употребен за възстановяване на " стратегическия статус " на нацията, заяви Агенция Франс Прес. Корейската осведомителна организация не прецизира детайлностите за теста, написа БГНЕС.
"... Изстрелването на спътник в Западно море беше доста съществено тестване. Националната академия за защита на КНДР рапортува на Централния комитет на Работническата партия за сполучливите резултати от този забележителен тест. Резултатите от този сериозен тест скоро ще играят значима роля за по-нататъшното изменение на стратегическия статус на Корейската народнодемократична република ", се споделя в известието на KCNA, представено от съветската организация " Спутник ", считана от мнозина на Запад за главно оръжие за дезинформация на Кремъл.
Новината идва на фона на известието, че договарянията за денуклеаризация със Съединените щати към този момент не са на масата за договаряния.
" Не е належащо в този момент да водим продължителни диалози със Съединени американски щати и денуклеаризацията към този момент е излязла от листата за договаряния [...] Предполагаемият " непрекъснат и значителен разговор ", деклариран от Съединени американски щати, не е нищо друго с изключение на печелене на време и трик да се употребява оправдано разговорът сред КНДР и Съединени американски щати само във вътрешнополитическата стратегия на САЩ[...] ", гласи изказване на пратеника на Северна Корея в Организация на обединените нации Ким Сонг.
През последните месеци Северна Корея непрекъснато припомня на Съединени американски щати, че крайният период, избран от Пхенян за Вашингтон, с цел да предложи отстъпки в продължаващите нуклеарни договаряния, наближава. От севернокорейска позиция Съединени американски щати не са дали отговор добросъвестно на опитите на Ким Чен Ун да позволи въпроса. Пхенян заплаши, че ще промени курса си във връзка с процеса на денуклеаризация, в случай че администрацията на Тръмп не предложи по-привлекателни условия за севернокорейското управление.
Преговорите сред Съединени американски щати и КНДР по нуклеарния въпрос на Корейския полуостров стопираха на фона на следващия оръжеен тест на Пхенян. В същото време КНДР към момента не е направила нови нуклеарни проби и изстрелването на ракети с огромен обхват на деяние, които бяха прекъснати преди срещите на върха сред Ким Чен Ун и Тръмп.
Междувременно американският президент Доналд Тръмп настоя, че връзките му с Ким Чен Ун се развиват добре.
Тръмп отговори негативно на въпрос от публицистите дали се тревожи за Ким Чен Ун. Тръмп добави, че има " отлични връзки " със севернокорейския водач. В същото време американският президент призна, че сега има " известна неприязън " от страна на Северна Корея.
Тръмп беше помолен да разяснява и изказването на непрекъснатия представител на КНДР към Организация на обединените нации Ким Сонг, който съобщи, че КНДР не се нуждае от дълги договаряния със Съединени американски щати в този момент и въпросът с денуклеаризацията към този момент не стои на дневен ред. " Ще забележим ", отговори американският държавен глава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР