Държавната телевизия в Сирия показа конвой от правителствени военни части,

...
Държавната телевизия в Сирия показа конвой от правителствени военни части,
Коментари Харесай

Сирийски правителствени сили навлязоха в Африн

Държавната телевизия в Сирия сподели ескорт от държавни военни елементи, който навлиза в района на Африн, с цел да оказват помощ на кюрдските сили в борбата им с турската войска, съобщи „ Ройтерс “.  

На фрагментите се виждат бойци, облечени с камуфлажни униформи, който размахват флага на Сирия от своите транспортни средства, до момента в който минават през контролно-пропускателен пункт, носещ знака на кюрдските погранични сили.

„ Една Сирия, една Сирия! “, сканираха някои от бойците.

„ Дойдохме да кажем на нашите хора в Африн, че сме едно “, споделя различен боен, интервюиран от държавната телевизия, защитавайки държавната позиция, че Сирия да резервира своята целокупност и че всички разделения, породени от войната, би трябвало да бъдат заличени.

Сирийската държавна организация САНА упрекна турските сили в обстрел против територията, която се намира покрай кръстовището, от което проправителствените сили са навлезли в Африн.

По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Русия е блокирала разполагането на проправителствени сили в Африн, където Анкара се пробва да унищожи кюрдските „ Сили за национална самозащита “(YPG)

Дотук се стигна, откакто в неделя формален представител на кюрдските бойци съобщи, че Дамаск се е съгласил да изпрати сирийски войски в Африн, които да оказват помощ против турската атака.

Сирийското държавно управление и кюрдските сили избягваха директен спор от началото на войната, само че двете страни имат доста разнообразни визии за бъдещето на Сирия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР