Държавната компания поиска ново поскъпване на природния газ от

...
Държавната компания  поиска ново поскъпване на природния газ от
Коментари Харесай

Булгаргаз поиска ново поскъпване на газа с 32%

Държавната компания " " изиска ново повишаване на природния газ от ноември с 31.9%. Това демонстрира заявление на сдружението, оповестено на уеб страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране. От документа се вижда, че предлаганата за утвърждение цена е 126.76 лева/МГВч, а мотивировката е смяната на цените на интернационалните пазари, осведоми Българска национална телевизия.

Газът към този момент нарастна с 36% от 1 октомври. Цената се дефинира от енергийния регулатор всеки месец. Толкова значително повишаване се чака да се отрази и върху цената на парното и топлата вода, за която беше дадено, че ще се резервира до Нова година.
 Датски вестник: Истински призрачен сън чака Европа тази зима Датски вестник: Истински призрачен сън чака Европа тази зима
Анормалните студове и дефицитът на електрическа енергия ще се трансфорат в същински призрачен сън за европейците тази зима, написа журналистът Поул Ла...

Според информация на уеб страницата на " Булгаргаз " цената на природния газ за 10 месеца се е нараснала в пъти. През януари мегаватчас се е продавал за 26.93 лв., а в този момент коства 94.54. Това е нарастване от 250%, напомня Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР