Държавната избирателна комисия /ДИК/ официално съобщи, че само трима души

...
Държавната избирателна комисия /ДИК/ официално съобщи, че само трима души
Коментари Харесай

Едва трима са кандидатите в предстоящите президентски избори в Македония

Държавната изборна комисия /ДИК/ публично заяви, че единствено трима души са позволени до присъединяване в идните президентски избори в Македония.
В ДИК са постъпили нужните документи от претендента на ръководещата коалиция Стево Пендаровски. Той бе повдигнат от Социалдемократическия съюз /СДСМ/ на премиера Зоран Заев и неговия съдружен сътрудник от албанския блок - Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети. Пендаровски е подсилен и от още десетина други обединения и сдружения, съобщи БГНЕС.
Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ издигна кандидатурата на Гордана Силяновска Давкова.
Две албански обединения издигнаха кандидатурата на Блерим Река.
В петък ДИК публично ще връчи и нужните документи на тримата за присъединяване в изборите. По време навън съвещание посредством чоп ДИК ще дефинира и номера на бюлетината на всеки един от тримата претенденти за присъединяване в изборите.
Първият кръг ще се организира на 21 април, а вторият на 5 май. Президентската акция публично стартира на 1 април. Избраният държавен глава ще бъде и първият на Република Северна Македония. Сегашният президент Георге Иванов няма право да се кандидатира, тъй като е втори мандат държавен глава. Неговият мандат изтича на 10 май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР