Държавната гранична служба на Украйна засили контрола на всички гранични

...
Държавната гранична служба на Украйна засили контрола на всички гранични
Коментари Харесай

Украйна засили граничния контрол заради учението Запад-2017

Държавната гранична работа на Украйна ускори контрола на всички гранични пунктове поради Беларуско-руското военно обучение " Запад-2017 ", оповестиха от ведомството, представени от РИА Новости.

" От началото на септември държавната гранична работа на Украйна ускори ограниченията за сигурност на всички гранични сектори. Това е обвързвано с провеждането на Руско-беларуско обучение " Запад-2017 ", което ще бъде от 14 до 20 септември ", се споделя в известието.

В частност, в пограничното ведомство започнаха двустепенно командно-щабно обучение на органите за ръководство и на подразделенията на органите за защита на държавната граница.

По данни на ведомството, в този момент се ускорява присъединяване на всички гранични сектори. Граничарите ще наблюдават за вероятни провокативни дейности и въоръжени набези в съдействие с въоръжените сили на Украйна, Националната армия и Националната полиция. Както беше маркирано, сходни събития ще продължат най-малко до края на упражненията " Запад-2017 ".

Съвместните белоруски-руски стратегически извършения " Запад-2017 " ще се проведат на 14-20 септември на територията на Беларус. Според министерството на защитата на Русия, ще вземат участие до 12 700 военнослужещи.

Ще бъдат употребявани към 70 самолета и хеликоптери, до 680 бойни транспортни средства. Редица страни от НАТО, както и управляващите в Украйна, към този момент показаха угриженост по отношение на идните маневри.

Руското външно министерство означи, че възбудата към военното обучение не отслабва в западните медии, а се приказва за тяхната нападателна природа. Съветът на Руската федерация съобщи, че обвиняванията на Украйна към Русия нямат право.
Според сенатора, деец от външното разузнаване Игор Морозов, управляващите доведоха хората до окаяно положение. Унищожена е стопанската система на страната, а в този момент се пробват да се избегнат отговорност, упрекват за всичко " външния зложелател ", счита той.

Припомняме, Украйна ще организира лично военно обучение по едно и също време със " Запад-2017 ". Това заяви главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко, представен от уеб страницата на военното министерство на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР