Държавната дума ще разгледа изменения в законодателството, които ще позволят

...
Държавната дума ще разгледа изменения в законодателството, които ще позволят
Коментари Харесай

Русия се кани да въведе по-широко телемедицината

Държавната дума ще прегледа промени в законодателството, които ще разрешат на лекарите да извършат медицински обзор, да слагат предварителна диагноза и да предпишат лекуване благодарение на телемедицина. За унищожаване на редица административни трудности пред телемедицината, Съветът на федерацията създаде промени в Закона " За основите на опазването на здравето ". Председателят на съвета Андрей Турчак предложи съветското държавно управление да сътвори стратегия за образование на медицински служащи в практическото приложение на телемедицинските технологии.

Руският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко назова телемедицината основна област за всички здравни грижи. През 2019 година били планувани 15 хиляди съвещания по телемедицина в Русия, само че са извършени към 34 хиляди

Според Сергей Морозов най-честите случаи, когато пациентите могат да употребяват телемедицина, са лекуването на леки, в това число инфекциозни болести, чести патологии, които се потвърждават въз основа на лабораторни данни, резултат от премерване на кръвно налягане и прочие, само че и в тези случаи е нужна пациентът да има опция и за обзор " онлайн ", с цел да се уточни диагнозата, да се наблюдава развиването на болестта и лекарят на има противоположна връзка, безапелационни са съветските лекари.

Сериозните патологии не могат да бъдат диагностицирани отдалечено.

Експертите смятат за належащо да се разработят верни схеми за деяние на " телевизионния доктор ", а това ще реши актуалните проблеми като неприятна история на пациента (описание на симптомите).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР