Държавната Дума на Русия прие на три четения закона за

...
Държавната Дума на Русия прие на три четения закона за
Коментари Харесай

Русия ще приема и 50-годишни новобранци -

Държавната Дума на Русия одобри на три четения закона за унищожаване на възрастовата граница за подписване на контракт за първа военна работа в съветската войска.

Документът беше импортиран на 20 май от депутатите от фракцията " Единна Русия " Андрей Картаполов и Андрей Красов.

До днес гражданите на възраст сред 18 и 40 години можеха да сключат първия си контракт за военна работа, до момента в който за чужденци възрастовото ограничаване бе от 18 до 30 години.

Авторите на законопроекта предлагаха да се отстрани горната възрастова граница за жителите в трудоспособна възраст. Според претекстовете им " потреблението на прецизни оръжия " и употребата на такова въоръжение изискват " високопрофесионални експерти ", чийто познания и умения разцъфтяват чак когато са на възраст мжду 40 и 45 години.

Андрей Картаполов и Андрей Красов са уверени и че използването на сходни подходи ще насърчи " привличането на експерти от търсени специалности, на първо място свързани с гражданската сфера (медици, инженери, техническа поддръжка, употреба, връзки и т.н.), на професионална военна работа.

По-късно заместник-ръководителят на съветското министерство на защитата съобщи, че ще бъде дадена опция първи договор с съветската войска да се подписва за хора на възраст до 50 години.

Москва изпитва изострен дефицит от солдати. Затова се обмисля и опцията да наемат и дами в армията. В така наречен ДНР и ЛНР на фронта пращат всеки, който заловен на улицата. Там активизират мъже без какъвто и да е военен опит, а също по този начин и хора с друга степен на неработоспособност.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР