Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод

...
Коментари Харесай

ДАЗД се самосезира за жестокия побой на 3-годишното дете в София |

Държавната организация за протекция на детето се самосезира във връзка обява в медиите за побой с над 3-годишно дете от страна на 34-годишен мъж в столицата.  

Ведомството осведоми, че по този възмутим случай с дете са подхванати нужните дейности, с цел да бъде предпазено детето. Агенцията незабавно е уведомила Отдела за протекция по местоживеене на детето и казусът към този момент се ревизира, с цел да бъдат подхванати ограничения според от откритите опасности за детето. Софийската районна прокуратура прави дейности по подготвеност по отношение на лицето упражнило принуждение над детето.

По този мотив ръководителят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова показа:

„ Сърцето ми се свива от жалост за детето в такава обстановка. Насилието над дете в никакъв случай не взема решение никакъв проблем. Напротив – задълбочава го и в последно време все по-често води до трагични произшествия. Зад всяко грубо принуждение стои някакъв неуреден проблем или обезсърчение. Още по-страшно е, когато у индивида се настани възприятието за загуба на смисъл или безизходицата. Затова хората с проблеми е добре да бъдат чути и да могат да получат късмет да решат свястно казуса си. Всеки един от нас, без значение в каква роля се намира, не би трябвало да стои безразличен, в случай че другар, комшия, сътрудник или даже чужд човек има някаква компликация. Ако сме чувствителни и съпричастни един към различен и виждаме проблемите си, може да спасим човешки живот и да предпазим децата от душевно или физическо пострадване. В общността би трябвало да възродим полезности като „ съчувствен “, „ благ “, „ радушен “, „ потребен “ за другите човек. “

Децата постоянно стават жертва на принуждение и все по-често са изцяло беззащитни пред възрастни насилници. Дълг на цялото общество е да ги защищава и закриля, да основава сигурна и предпазена среда, в която те да се развиват съгласно своите благоприятни условия и самостоятелни потребности. За страдание насилието е част от действителността, в която живеем и обект на такова, може да бъде всеки от нас или нашите близки и деца.

ДАЗД осъжда остро всички случаи на принуждение и неприемливи способи на образование във връзка с деца. От организацията имат вяра в непримиримостта на обществото към такива случаи и в дейната гражданска позиция на всеки, на който стане известно, че дете се нуждае от протекция, ще уведоми навреме органите за протекция за дете в риск.

В такива случаи сигнал може да се подаде и посредством Национална телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето. Линията е денонощна, работи седем дни в седмицата гратис за всички, които реагират бързо и съответно за отбрана на правата и ползите на някое дете. Досега хиляди детски ориси са избавени от хора с огромни сърца, които не затварят очите си пред несправедливости.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР