Държавната агенция за закрила на детето се самосезира на 24

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира на 24
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето се самосезира заради бой в мол

Държавната организация за протекция на детето се самосезира на 24 януари във връзка оповестени в медия, съгласно която в столичен мол при сборичкване сред младежи на забележима възраст сред 13 и 17 години, е упражнено физическо принуждение по отношение на едно момиче.

Актът е сниман с мобилни устройства, записите от които се популяризират в обществените мрежи.

За случая към този момент е известен шефът на способената дирекция " Социално подкрепяне ". Информиран е и началникът на 04 Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи за определяне на самоличността на участниците в случая. До изпълнителния шеф на комерсиалния център е изпратено документално питане за подхванатите дейности за недопускане ескалиране на напрежение, както и на прояви на физическо принуждение сред деца и по отношение на деца на територията му.

ДАЗД моли към цялото общество да не бъдем безучастни към протичащото се с всяко едно дете.

Ако някой има информация за принуждение над дете или, че дете е в неволя, може да алармира Държавната организация за протекция на детето анонимно и гратис, като се обади на Националната телефона линия за деца 116 111. Сигналът ще бъде признат от експерти, които имат бърза връзка с Отделите за протекция на Агенцията за обществено подкрепяне и Районните ръководства на Министерство на вътрешните работи. На линията се оказва и психическа помощ 24 часа в денонощието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР