Държавната агенция за закрила на детето изработи информационни материали за

...
Държавната агенция за закрила на детето изработи информационни материали за
Коментари Харесай

ДАЗД запозна украинските деца с Националната телефонна линия за деца 116 111

Държавната организация за протекция на детето създаде осведомителни материали за Националната телефонната линия за деца 116 111 към ДАЗД на украински и британски език, които популяризира в местата, където са настанени украински деца и околните им, тъй че информацията за активността и полезността на НТЛД 116 111 да доближи оптимален брой деца и възрастни.


Заместник-председателя на Държавната организация за протекция на детето Ивайла Касърова се срещна с деца и придружителите им от Украйна, които са настанени в гр. Варна.

„ Националната телефонна линия за деца 116 111 е най-бързия метод за подаване на сигнал за дете в риск, само че също по този начин е и телефона, на който всеки един от Вас – без значение дете или възрастен може да получи нужната психическа поддръжка или да бъде съветван къде да откри търсената информация или услуга “, изясни Ивайла Касърова.


Експерти от Държавната организация за протекция на детето организираха срещи с украински деца и младежи и в гр. Приморско и гр. Китен. Милена Дянкова, шеф на Дирекция " Политики и стратегии за детето, стратегическо развиване и съгласуваност ” в ДАЗД описа на децата и околните им какви позвънявания

има на Националната телефонна линия за деца 116 111 към Държавната организацията за протекция на детето и по какъв начин един диалог може да помогне за разрешаването на даден проблем и да бъде открита поддръжка в точния миг от готови експерти.

От началото на месец юни информацията на интернет уеб страницата на НТЛД 116 111 е преведена и на украински език.


Съвместно с световната мрежа от национални телефонни линии за деца – Child Helpline International и Регионалния офис на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия (UNICEF ECARO) Държавната организация за протекция на детето взе участие в план „ Чуване на гласовете на украинските деца и младежи: телефонни линии за деца в отговор на рецесията в Украйна “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg