Държавната агенция за финансов надзор /ДАФИ/ също ще проверява Националния

...
Държавната агенция за финансов надзор /ДАФИ/ също ще проверява Националния
Коментари Харесай

ДАФИ ще извърши проверка в НИМХ


Държавната организация за финансов контрол /ДАФИ/ също ще ревизира Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/. Това стана ясно от коментара на отрасловия министър Красимир Вълчев пред публицисти за одита от страна на Министерство на образованието и науката /МОН/ в Национален институт по метеорология и хидрология и възможни бъдещи наказания.

"Ние самите не сме санкциониращ орган. Това може да го направи ДАФИ, която издава актове за административни нарушавания. Агенцията също ще направи инспекция там ", увери Вълчев.

Одитът на сходството, изработен от МОН, установи най-много пропуски и нарушавания във връзка с ръководството на бюджета. Проверката е по сигнал с акцент върху опцията за съгласуваност на някогашния шеф на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов с избрани юридически лица. "Такава обаче не е установена ", увери министър Вълчев.

Одитът е открил, че е имало завишаване на разноските за заплати, само че не и нерегламентирано нарастване на възнагражденията. Министър Красимир Вълчев посочи, че към момента чака решението на Общото заседание на Българска академия на науките по проблема със собствеността върху парцела на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР