Държавната администрация е най-голямата черна точка, която премиерът Бойко Борисов

...
Държавната администрация е най-голямата черна точка, която премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов: Като се падне кисела чиновничка на гишето, хората псуват мен

Държавната администрация е най-голямата черна точка, която министър председателят Бойко Борисов регистрира за неговото ръководство в изявление пред дир.бг.

" Администрацията е голяма в страната, като цяло, тя има своите правила и колкото и да се опитваш да й влияеш доста е мъчно, тъй като консервативно се трансформира. Особено жена, когато има на гишето, ще видиш характера й. Като се падне някоя кисела на гишето, хората псуват мен. Така е признато в България, за всеки проблем е отговорна страната ", дава отговор Борисов на въпрос коя е най-голямата черна точка, която си слага.

Премиерът споделя още, че в никакъв случай не е разглеждал политиката като бизнес и за това е сполучлив. Парите също въобще в никакъв случай не са го интересували и това го знае всеки, който го познава, показва още Борисов. „ Имам си къща в Банкя, която едва ли може да се каже, че е първокласна, само че ми е комфортна. Там съм се родил, там ще си умра, дето се вика “, споделя министър-председателят.

Той показва, че „ властта при нас е в интерес на хората “ и за това ГЕРБ не я държи непременно. „ Два пъти до момента ние отиваме и я връщаме на народа. Никога не съм казвал: " Ето, идеални сме, върха на сладоледа сме ". Като видят, че не сме прави и сме сбъркали или че може да бъде направено по-добре, или когато дойдат съответните съсловни организации, дали са служители на реда, учители, представители на университети, Българска академия на науките, надлежно се поправяме. Разбираме ги и затваряме казуса “, споделя Борисов.

Той счита, че е „ невероятно “ да застигне по управническо дългоденствие комнистическия деспот Тодор Живков. На времето всичките водачи в социалистическия лагер са управлявали по 30-40 години. Кастро преди един-два дни сдадоха властта. Това е било политика на самия соцлагер. Доста ми е занимателно, когато Българска социалистическа партия /БКП, тъй като те одобриха всичко от Българска комунистическа партия, в това число и броя на конгресите/ приказват по този начин като че ли този интервал не го е имало. Аз имам вродено възприятие за правдивост и без значение, че съм толкоз потърпевш от тях, ми беше доста забавно да чуя какво мислят и по какъв начин разсъждават. След това и царя като пристигна, с него когато съм си приказвал, той ми е казвал " Борисов ти имаш редкия шанс да общуваш с него (бел. ред. Живков), когато се е очовечил ". И тогава цялата Българска комунистическа партия се скри, бягаха от него “.

Бившият телохранител на Тодор Живков и на Симеон Сакскобургготски споделя, че е научил доста от двамата. По думите му те са му „ като два университета “.

От Тодор Живков запомнил, че Косово ще бъда огромен проблем, а от Сакскобругготски се учил на маниери. По една тематика и двамата са били „ доста единни, че България и страната са над всичко “, споделя Борисов.

„ За Косово знаех единствено поговорката " Марко на Косово поле по какъв начин е закъсал ". Живков до последно си мислеше, че аз съм изпратен, че съм някаква част от страната. Тогава колкото и да го убеждавах, че не е по този начин, той на потегляне ми сподели и " виж, предай, Косово ще стане огромен проблем ". Тогава Косово изобщо не го бях чул, не знаех къде се намира, дето се вика с изключение на поговорката. Но той ми сподели " виж там по веригата предай ". Какво Косово, на кой да предам по веригата?! Познаваше доста добре обстановката в света, тъй като толкоз години бе управлявал. Познаваше освен Съюз на съветските социалистически републики, Близкия Изток, Либия, Иран, Сирия “,казва Борисов.

На въпроса кой ви поучава в сериозни ситуациии имате ли близки хора, той дава отговор: Не. Никога не съм имал нито консултант, нито пиар, нито каквото и да било. Всяко мое деяние, може и да е неверно, само че аз си го стимулирам и мисля, че е вярно. Ако ми потвърди някой или видя, че съм сбъркал споделям - " извинявайте, не е вярно, ще го създадем по различен метод ". Никога не съм се инатил “.

Премиерът споделя, че работи добре с „ Обединени патриоти “ и не вижда причина да не изкара мандата си до дъно. Предишните два мандата на държавното управление на ГЕРБ завършиха предварително след митинги. Сега проектът му е да си изкара мандата и твърди, че президентската институция в никакъв случай не го е интересувала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР