Държавите от Източна Европа са с най-смъртоносни пътища, особено България,

...
Държавите от Източна Европа са с най-смъртоносни пътища, особено България,
Коментари Харесай

Евростат потвърждава: зад волана ставам друг човек

Държавите от Източна Европа са с най-смъртоносни пътища, изключително България, Хърватия и Румъния, като в северната ни съседка са регистрирани 96 жертви на 1 милион поданици.

Броят на хората, които умират по европейските пътища, е намалял с повече от една трета през последните 10 години, сочат оповестени неотдавна данни на Евростат, представени от БГНЕС.

През 2018 година 23 339 души са починали при пътнотранспортни катастрофи в Европейски Съюз спрямо съвсем 37 000 през 2008 година

Средно жертвите на пътния трафик в Евросъюза 52 на един милион поданици.

Ирландия е страната с най-безопасни пътища с 29 жертви на един милион поданици, следвана от Дания и Швеция.

Гражданите на страните от Южна Европа са по-склонни да демонстрират недобросъвестно държание, когато са зад кормилото, в сравнение с северните им съседи, откри изследване, оповестено в „ Евронюз ”. Французите и гърците пък са изключително изобретателни във връзка с употребяваните от водачите изразни средства.

В анкета, извършена от „ Ipsos ” в 11 държави-членки на Европейския съюз 70 на 100 от интервюираните във Франция и Гърция признаха, че наскърбяват други водачи, което е доста повече от междинните 55%.

47 % от гръцките водачи си признават, че съзнателно засичат автомобила на водач, който им е противен. Останалата част от тази ранглиста, обаче, е заета от водачи съществени от северни страни, в това число Швеция, Холандия, Германия и Франция.

Що се отнася до потреблението на клаксона, испанците, гърците и италианците са измежду минимум срамежливите от всички интервюирани страни. Оказва се, че гръцките, италианските и полските водачи са най-склонни да излязат от транспортното средство, с цел да беседват с различен водач.

От анкетата излиза наяве, че изпреварването на друга кола по автомагистралата от неверната страна е особено главно за Холандия, Испания и Англия.

Онова, което обаче сплотява всеобщо европейските водачи, е самочувствието, че те възприемат самите себе си като положителни водачи, а другите – като не толкоз положителни.

Помолени да опишат личното си държание зад кормилото, 97 % от интервюираните са употребявали най-малко едно позитивно прилагателно дружно с „ зоркост “ и „ успокоение “ – думи, употребявани, надлежно, от 76 и 59 на 100 от интервюираните.

Едва 3 % са използвали израза „ нападателни “, а едвам 1% - са се определили като „ безотговорни “.

Като цяло, 83 на 100 от интервюираните са употребявали най-малко едно негативно прилагателно, с цел да опишат държанието на други водачи, а съвсем половината - 45 %, се предпочели думата „ безконтролно “.

" Стресиран ", " нападателен " и " рисков " също са били измежду известните описания
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР