Държавите от Европейския съюз съобщиха за замразяване на около 23

...
Държавите от Европейския съюз съобщиха за замразяване на около 23
Коментари Харесай

24 млрд. долара активи на Руската централна банка са замразени в ЕС

Държавите от Европейския съюз оповестиха за заледяване на към 23 милиарда евро (24,5 милиарда долара) на активите на Руската централна банка , оповестява организация Ройтерс. Цифрата е разкрита за първи път, само че се очакваше да бъде доста по-висока.

Русия обществено съобщи, че западните наказания са довели до замразяването на към 300 милиарда $ от активите на нейната централна банка в международен мащаб.

От тези замразени активи единствено по-малко от една десета са в Европейски Съюз, съгласно информацията, която Европейската комисия е събрала от 27-те държавни управления на Европейски Съюз, сподели еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс на конференция.

Той съобщи, че към 23 милиарда евро са били замразени в Европейски Съюз от началото на войната в Украйна през февруари, цифра, която е по-ниска от 100-те милиарда $, замразени от Съединените щати.

В допълнение към това страните от Европейски Съюз също са замразили към 10 милиарда евро физически активи, като яхти и вили, свързани с олигарси и чиновници, свързани с Кремъл , добави Рейндерс.

Той не изясни за какво третата по величина стопанска система в света явно е привлякла толкоз малко активи от съветската централна банка.

Той също по този начин отхвърли да уточни дали всички държавни управления на Европейски Съюз са докладвали за заледяване на активи.

Много държавни управления на Европейски Съюз обичайно са внимателни при цялостното използване на глобите на Европейски Съюз, а някои от тях отхвърлиха да кажат обществено дали са замразили съветски активи.
 Шарл Мишел приканва за конфискация на глобени съветски активи
Шарл Мишел приканва за конфискация на глобени съветски активи

С тях би трябвало да се помогне за възобновяване на Украйна, само че проектът е изправен пред законови пречки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР