Държавите-членки на Европейския съюз са постигнали споразумение за съвместна доставка

...
Държавите-членки на Европейския съюз са постигнали споразумение за съвместна доставка
Коментари Харесай

Страните от ЕС се договориха съвместно да купуват муниции за Украйна

Държавите-членки на Европейския съюз са постигнали съглашение за взаимна доставка на муниции за Украйна, сподели немският министър на защитата Борис Писториус в коридорите на среща с сътрудниците си от Европейски Съюз в Брюксел в понеделник.

" Днес ще подпишем съответните документи ", сподели той пред кореспонденти, като добави, че Германия също ще отвори своите национални рамкови контракти с отбранителната промишленост за други сътрудници, защото бързината е от значително значение при доставките на Киев.

" Нашата цел би трябвало да бъде да изпратим доста количество муниции в Украйна преди края на тази година ", акцентира Писториус.

Колегата му от Естония Хано Певкур посочи малко по-рано през днешния ден, че страните от Европейски Съюз са се договорили да доставят един милион артилерийски снаряда

" Постигнахме политически консенсус да изпратим на Украйна един милион снаряда с диаметър 155 мм ", сподели той пред кореспонденти, като добави, че това ще стане в границите на 12 месеца.

" Има доста, доста елементи, които към момента би трябвало да бъдат позволени, само че за мен е най-важно да приключим тези договаряния и това ми демонстрира едно нещо: в случай че има воля, има и метод. "

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел сподели преди срещата, че се надява на договорка за взаимна доставка на муниции за Украйна на срещата на външните министри и министрите на защитата, като предизвести за проблеми, в случай че министрите не съумеят да реализират единодушие. Без договорка Европейският съюз ще се окаже в усложнение да продължи да доставя оръжие на Киев, подсети Борел.

Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР