Държавите - членки на Европейския съюз днес се оказаха разединени

...
Държавите - членки на Европейския съюз днес се оказаха разединени
Коментари Харесай

ЕС е разединен за нови санкции срещу Иран

Държавите - членки на Европейския съюз през днешния ден се оказаха разединени в позициите си по отношение на възможни нови наказания против Иран поради ракетната му стратегия, съобщи Франс прес.

Президентът Доналд Тръмп изиска Европейски Съюз да наложи нови ограничаващи ограничения на ислямската република, с цел да не излязат Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Техеран, напомня Агенция Франс Прес.

"Не чакам решения по този въпрос през днешния ден ", съобщи висшият представител за външната политика и сигурността Федерика Могерини след идването си в Люксембург за срещата на външните министри от Европейски Съюз. Тя подсети, че към този момент има настоящи наказания против Иран.

"Темата не е значима точка в дневния ред ", сподели на собствен ред австрийската министърка по въпросите на Европа, интеграцията и външните работи Карин Кнайсъл.

Аналогично беше изявлението на белгийския министър на външните работи и европейските въпроси Дидие Рейндерс. "По мое мнение това не е първият приоритет ", съобщи той и добави, че решението в Сирия няма да е военно, а политическо и поради това е нужен разговор с Иран и Русия.

Германският министър на външните работи Хайко Маас обаче изрази неодобрение от държанието на Техеран.

"Ние сме разтревожени от ролята, която играе Иран в района, и от неговата стратегия за балистични ракети ", акцентира той и добави, че би трябвало да се разиска позицията по този въпрос, без да посочи дали желае нови наказания.

Литовският външен министър Линас Антанас Линкевичус означи, че възможното налагане на нови наказания би трябвало да се разиска и че Литва позволява тази опция.

Според люксембургския външен министър Жан Аселборн външната политика на Иран и неговата балистична стратегия не дават отговор на духа на нуклеарното съглашение.

Според неизвестен посланик от Европейски Съюз бездействието по отношение на Иран не е решение, отбелязва Агенция Франс Прес. По думите му не става дума за отвод от нуклеарното съглашение, а за дейности в неговите рамки. Палитрата от благоприятни условия в тази тенденция съгласно него е богата, наказателните ограничения са разнородни и би трябвало да се реши в кой санкционен лист да се прибавят имена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР