Държави-членки, работници и работодатели в Консултативния комитет на ЕС по

...
Държави-членки, работници и работодатели в Консултативния комитет на ЕС по
Коментари Харесай

ЕК ще признае Covid-19 за професионално заболяване до края на годината

Държави-членки, служащи и работодатели в Консултативния комитет на Европейски Съюз по сигурност и здраве на работното място (ACSH) постигнаnd съглашение по отношение на нуждата от признание на Covid-19 като професионално заболяване и подкрепиnd актуализация на листата на Европейски Съюз с професионални болести. Въз основа на това съглашение Европейска комисия ще актуализира своята рекомендация за поощряване признаването на Covid-19 като професионална болест от всички държави-членки.

Европейска комисия разгласи, че ще актуализира рекомендацията си по отношение на професионалните болести с включването на Covid-19 до края на тази година.

Вчерашното съглашение е значима стъпка за използване на стратегическата рамка на Европейски Съюз за здраве и сигурност при работа 2021-2027 година, призната от Европейска комисия през юни 2021 година

Рамката дефинира основни дейности на равнище Европейски Съюз за възстановяване здравето и сигурността на служащите през идващите години. Една от главните му междусекторни цели е повишение на готовността за всевъзможни евентуални бъдещи здравни рецесии. Това също допуска усилване на поддръжката на служащите по време на вероятни бъдещи талази на Covid-19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР