Държавен министър Алекос Фламбурарис съобщи в петък, че преобразуването на

...
Държавен министър Алекос Фламбурарис съобщи в петък, че преобразуването на
Коментари Харесай

Гигантският проект с бившото атинско летище стартира до 6 месеца

Държавен министър Алекос Фламбурарис заяви в петък, че преобразуването на летището в Елинико до морски курорт се чака да стартира, написа " Български вести ".

Строителство на плана за 7.9 милиарда евро ще стартира в границите на идващите шест месеца, сподели министърът. Сделката с консорциум от гръцки, китайски и арабски вложители, която бе подписана предходната година се чака да влага гигантските суми в плана.

Проектът беше подложен на доста трудности, в това число горската администрация, която неотдавна разгласи 3.7-ха от имота като предпазени гори, които не може да се пипат. TAIPED и Elliniko AE възнамеряват да подадат тъжба против декларацията на горския орган на регион Пиреос във връзка с част от земята поради опасения, че консорциумът, Lamda развиване, ще се изтеглят от договорката.

Също по този начин, археологически управляващите в страната първо би трябвало да заявяват, в случай че няма някакви предпазени археологически находки, преди да може да се получи позволение за градеж. Инвеститорът Lamda декларира, че планът Elliniko ще сътвори 70,000 работни места и подтиква Брутният вътрешен продукт с 2% за интервал от 25 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР