Държавен фонд "Земеделие" отваря три схеми в подкрепа на земеделските

...
Държавен фонд "Земеделие" отваря три схеми в подкрепа на земеделските
Коментари Харесай

Държавен фонд Земеделие отваря 3 схеми в подкрепа на стопаните

Държавен фонд "Земеделие " отваря три схеми в поддръжка на земеделските стопани на 9 март, заяви пресцентърът на Фонда.
Трите схеми плануват финансиране на аграрни производители по стратегиите, свързани с узаконяването на стопанствата по стандарта GLOBALG.A.P, битката с доматения миниращ молец и програмата за надзор на почвени неприятели по картофите, се показва в известието.
От ДФЗ прецизират, че приемът на заявки по схемата за битка с доматения молец ще продължи до 30 септември, а бюджетът, който се отпуска е 500 хиляди лв.. Размерът на субсидирането ще покрива до 100 % от цената на закупените препарати и средства за битка с вредителя, не може да надвишава сумата от 2 500 лева на хектар с Данък добавена стойност.
Документи по схемата за узаконяване на стопанствата по стандарта GLOBALG.A.P. ще се одобряват до 30 септември, а бюджетът за тази скица е 100 000 лв., се показва в известието.
Производителите на картофи могат да аплайват за подкрепяне за битка с вредителите до 15 май. Финансовият запас по схемата е 1,8 млн. лв. за 2020 година От поддръжката могат да се възползват дребни и междинни предприятия - аграрни стопани, които отглеждат картофи на площи с размер над 1 декар, осведомят от ДФЗ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР