Държавен фонд „Земеделие“ отваря от 19 август до 21 септември

...
Държавен фонд „Земеделие“ отваря от 19 август до 21 септември
Коментари Харесай

ДФ Земеделие временно подпомага земеделските стопани заради COVID-19

Държавен фонд „ Земеделие “ отваря от 19 август до 21 септември 2020 година банкет на заявки за изключително краткотрайно подкрепяне за земеделските стопани поради COVID-19.
Заявленията ще се одобряват в общинските служби по земеделие. По ковид ограниченията се подкрепят аграрни стопани, микро-, дребни и междинни предприятия и групи и организации на производители, които са изключително наранени от рецесията, провокирана от пандемията от рисковата болест.
Допустими за подкрепяне по подмярка Коронавирус 1 са аграрни стопани, кандидатствали за подкрепяне по схемите за директни заплащания през Кампания 2019 и Кампания 2020 или кандидатствали и утвърдени за даване на държавна помощ de minimis за поддръжка на пчеларите през 2019 година, както и бенефициенти с настоящ договор/ангажимент или утвърдено заявление по ограниченията от ПРСР 2014 – 2020 година Общият бюджет е 93.5 млн. лева
Подмярка Коронавирус 2 е с бюджет 5.5 млн. лв. и обгръща всички останали посоки в региона на растениевъдството и „ Животновъдство “. Всички претенденти би трябвало да имат регистарция като аграрни стопани. Таванът за подкрепяне на един собственик по двете ограничения е 7 000 евро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР