Държавен фонд Земеделие наваксва закъсненията по договорите със земеделските стопани,

...
Държавен фонд Земеделие наваксва закъсненията по договорите със земеделските стопани,
Коментари Харесай

ДФ Земеделие наваксва закъснения по договори

Държавен фонд " Земеделие " наваксва закъсненията по договорите със земеделските стопани, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия неговият изпълнителен шеф Васил Грудев. През първата седмица на септември ще бъде завършено договорирането с преработвателите и ще се пристъпи към сключването на контракти по горските ограничения.

Грудев заяви, че към този момент са подписани договорите с 880 млади фермери на обща стойност 60 млн. лева, като максимален е ползата към биологичното развъждане на плодове, зеленчуци и трайни насаждения.

Фондът ще успее да навакса забавянето в обработката на договорите, което е сред 12 и 18 месеца.

Директорът на фонд " Земеделие " заяви, че до края на годината стопаните ще получат и годишните заплащания по " Натура 2000 ", както и за необлагородените региони.

Промени се плануват и при директните заплащания на повърхност, където от акцията за 2021 година ще бъде въведено 100% наблюдаване на стопанствата и електронно кандидатстване за дотации. Това ще става посредством сателитни фотоси, правени посредством европейската система " Коперник ", които ще демонстрират потреблението на площите на територията на цялата страна.

„ Нашите стопани би трябвало да знаят, че ще бъдат непрестанно и непрекъснато следени с 10 високочестотни фотоси месечно, с цел да се види развиването на културите и цялостно покритие на страната, предизвести Грудев.

При това инспекциите ще се вършат, без да се върви на място и да се изисква стопаните да участват на тях. Този надзор ще бъде осъществяван без да бъдат притеснявани от администрацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР