Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) уведомява всички кандидати за подпомагане по

...
Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) уведомява всички кандидати за подпомагане по
Коментари Харесай

Земеделският фонд започва кръстосани проверки за Кампания 2022

Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) уведомява всички претенденти за подкрепяне по схемите и ограниченията на директните заплащания, че от през днешния ден (6 юли 2022 г.) стартират кръстосаните инспекции на подадените заявки за подкрепяне за Кампания 2022.

В кръстосаните инспекции се включват всички заявки на аграрни стопани с декларирани площи. Ще бъдат тествани 1 176 209 аграрни имота с обща повърхност 3 876 192.68 хектара. Те са декларирани от 58 190 претенденти по схемите и ограниченията за повърхност. Припомняме, че подадените заявки по всички схеми и ограничения за Кампания 2022 са общо 96 643.

Проверките съставляват геопространствено съпоставяне на заявените от претендентите площи и наличните данни в профилираните регистри на Интегрираната система за администриране и надзор (ИСАК).

Съгласно член 14, алинея 7 от Наредба 5 от 27.02.2009 година за изискванията и реда за подаване на заявки по схеми и ограничения за директни заплащания – не се одобряват претенции за отдръпване на заявки за подкрепяне или на части от тях в интервала на осъществяване на кръстосани инспекции на тези заявки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР