Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) изплати 43.6 млн. лв на 11.3

...
Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) изплати 43.6 млн. лв на 11.3
Коментари Харесай

Земеделските стопани получиха над 43.6 млн. лв. по Натура 2000

Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) изплати 43.6 млн. лева на 11.3 хиляди аграрни стопани, оповестява пресцентърът на ДФЗ. Средствата са по размер 12,,Плащания по Натура 2000 и Рамковата инструкция за водите " от Програма за развиване на селските региони 2014-2020 г.

Мярката подкрепя фермери със земи в обсега на предпазените зони по Натура 2000, които съблюдават възбраните и рестриктивните мерки за съответната предпазена зона. Изчисленията на финансовата помощ са осъществени според размера и комбинирането на обезщетителните заплащания за възбраните, написани в наредбата.

Финансовата поддръжка се дава под формата на годишни заплащания на хектар земеделска повърхност за компенсиране на наложени режими (ограничения) за аграрни действия. Право на подкрепяне имат аграрни стопани, декларирали най-малък размер на употребената повърхност за подкрепяне от 0.3 хектара, при най-малък размер на имота от 0.1 хектара. За декларираните площи се съблюдават изискванията за поддържане на земята в положително земеделско и екологично положение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР