Държавата влиза с капитал в общо бъдещо дружество с ЦСКА,

...
Държавата влиза с капитал в общо бъдещо дружество с ЦСКА,
Коментари Харесай

Честито, армейци! - държавата влиза с капитал в общо дружество с ЦСКА

Държавата влиза с капитал в общо бъдещо сдружение с ЦСКА, с цел да стартира ремонта и обновяването на стадион „ Българска войска “. Това реши държавното управление на днешното си съвещание, а спортният министър Красен Кралев разгласи персонално новината в профила си във Facebook.  

„ Министерски съвет гласоподава решение за установяване на съучредител за формиране на сдружение от " Сердика спортни парцели " ЕАД-еднолично акционерно сдружение с държавно присъединяване в капитала. “, написа той.

" Създаването на взаимно сдружение с " Арена ЦСКА " ЕООД, чийто едноличен притежател на капитала е " Професионален футболен клуб ЦСКА ЕАД, ще разреши реализирането на капиталови планове. Новосъздаденото сдружение ще носи името “Спортни парцели Българска войска ” АД с предмет на активност вложение, реновиране и рационализация на състезателен комплекс “Българска войска ”. Честито, армейци! ", написа още Кралев.

От ЦСКА не закъсняха с реакцията и благодариха на Бойко Борисов и Красен Кралев с обява в уеб страницата си:

" Армейци,

След 30 години очакване, ЦСКА най-сетне ще има собствен личен дом! Такъв, какъвто клуб с велика и славна история, със стотици митове и милиони последователи заслужава! Днес на свое съвещание Министерски съвет на Република България реши да се учреди взаимно сдружение " Спортни парцели Българска войска " АД, в което страната и клуба ще вземат участие равнопоставено за създаване на новия стадион и функционална подготвителна база.

Собствениците на клуба в лицето на господин Гриша Ганчев и господин Юлиян Инджов желаят да благодарят на премиера господин Бойко Борисов и на министъра на спорта господин Красен Кралев по тази причина, че единствени те за 30 години демонстрираха поредност, предвидливост и угриженост в името на идеята за нов армейски дом. Наред с това, господин Гриша Ганчев и господин Юлиян Инджов благодарят за оказаната поддръжка и доверие от алената футболна общественост, без която реализирането на всеобщата фантазия нямаше да бъде допустимо.

Първата и най-важна крачка е направена! Предстоят още значително процедури, само че с дружни старания скоро ЦСКА ще разполага с в действителност съвременни уреди - стадион и спортна база, които ще разрешават да развиваме своите надарени състезатели и бъдещи първенци!

Честито, Армейци! ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР