Държавата скоростно организира тестване за коронавирус за всички депутати, след

...
Държавата скоростно организира тестване за коронавирус за всички депутати, след
Коментари Харесай

Депутатите се тестват скоростно за Covid-19, спешните медици - не

Държавата скоростно провежда тестване за ковид за всички депутати, откакто стана ясно, че Хасан Адемов от Движение за права и свободи е дал позитивна проба. Такива старания обаче не се поставят за лекарите в незабавната помощ, макар че те са изложени на доста по-голям риск поради ежедневния си контакт с заболели хора. Това излиза наяве от позиция на ръководителя на Националната асоциация на работещите в незабавна помощ доктор Десислава Кателиева.

Тя декларира, че в незабавната помощ няма задоволително съоръжение. Освен това досега нито един доктор не е получил обещаните от държавното управление 1000 лева към заплатата си.

Не на първа линия

" Ние сме към 8000 индивида и към този момент цялостен месец живеем със страха да не предадем болестта, с която се сблъскваме всекидневно. Но страната не ни зачита " за хора от първа линия в битката с Covid-19 ". Може би поради това не ни тестват по никакъв метод, не ни обезщетяват за рисковете на работата ни, не ни схващат ", написа тя.

Кателиева приканва Националния действен щаб да бъде питан какъв брой от незабавните медици са тествани за ковид. Според нея лекарите не се изследват след контакт с болен, нито даже когато са под карантина, в случай че не развият признаци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР