Държавата ще субсидира покупката на нови електромобили в размер до

...
Държавата ще субсидира покупката на нови електромобили в размер до
Коментари Харесай

Държавата дава до 6135 евро за покупка на нов електромобил

Държавата ще субсидира покупката на нови електрически автомобили в размер до 30% от цената на транспортното средство. Сумата обаче не може да надвишава 6135 евро, като финансовият тласък ще бъде наличен за жители, живеещи в общини с нарушено качество на атмосферния въздух.

Това планува план на прокрамага „ Околна среда ” за интервала 2021-2027 година,. Проектът съставлява стратегически документ, който България би трябвало да изпрати в Европейската комисия, показващ защо ще бъдат изразходвани парите от еврофондовете за идващия програмен интервал 2021-2027 година. Финансовият тласък за покупка на електрически автомобили е единствено една от заложените ограничения.
 Електромобилът се оказва по-евтин за прехрана от общоприета кола Електромобилът се оказва по-евтин за прехрана от общоприета кола
Поддръжката на кой тип автомобил е по-евтина – на модел с електромотор или с мотор с вътрешно горене. Отговор на този въпрос д...

„ Размерът на финансирането към крайните получатели (физически лица) е близо 60 млн. евро. Предложеният размер на тласъците за покупка на нов електрически автомобил е в размер на 30% от цената му, само че не повече от 6135 евро. Структурата на ФИ (финансов инструмент) съставлява гаранционно съглашение с финансови медиатори с 60% гаранционно покритие (до 18 406 евро) и 20% предел на загубите. ”, написа в документа.

За да имат достъп до програмата, с изключение на да живеят в общини с нарушено качество на въздуха, гржданите ще би трябвало да предадат за преработване регистрирани остарели дизелови коли, защото се счита, че точно те имат най-голям принос за утежняването на кaчеството на въздуха, излиза наяве от програмата.

„ Подкрепата за поощряване на електромобилността е ориентирана към последователното преустановяване потреблението на стандартни МПС с високи излъчвания (дизелови, предпочитано pre-Euro и Euro 1) и прекосяване към електрически коли. Крайните получатели са жители, живеещи в общини с нарушено КАВ (качество на атмосферния въздух), които би трябвало да предадат за преработване регистрирани високоемисионни дизелови автомолиби. ”, написа в документа.

Според програмата, старите дизеловите коли са виновни за 55% от отделяните финни прахови частици (ФПЧ) от транспортните средства в огромните градове.
 Абсурд: И на електрическите автомобили мерят газове за екостикери Абсурд: И на електрическите автомобили мерят газове за екостикери
Ще имаме среща със служебния транспортен министър Христо Алексиев тази седмица – поради екостикерите за колите. Това сподели в...

" По отношение на превоза, персоналните коли са регистрирани като сериозен замърсител, имайки поради остарелия авто парк (преобладаващо дизелови МПС над 15 г.). С последователното евакуиране от приложимост на високоемисионни дизелови коли се цели да се намалият превишените равнища на ФПЧ и NOx. Дизеловите коли pre-Euro и Euro 1 имат принос за близо 55% от излъчванията ФПЧ, издадени от персоналните МПС в огромните градове. Добра процедура в страни-членки на Европейски Съюз е използването на финансови принадлежности за електрически автомобили против предаване за преработване на високоемисионни остарели коли. ", излиза наяве от проектопрограмата.

Предвиждат се и редица други ограничения, които да засилят навлизането на електрическите коли у нас за възстановяване на въздуха, като създаване на мрежа от зарядни станции по републиканските пътища. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР